Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η οικογένεια Ξανθόπουλου δραστηριοποιείται στον τομέα της κοσμηματοποιίας από το 1890. Ξεκίνησε το δημιουργικό της ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη, με την επωνυμία «PAX» και διέγραψε μία λαμπρή πορεία είκοσι ετών, έως το 1910, όπου μεταφέρθηκε στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος, ιδρυτής της επιχείρησης, ασχολήθηκε με την κατασκευή κοσμημάτων καθώς και με τη χονδρική πώληση έως το 1950. Το έργο του και η αγάπη του για το σχεδιασμό και την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων βρήκαν άξιους συνεχιστές στο ζεύγος Αγγελική και του Διομήδη Ξανθόπουλο.

Από το 1955 το όνομα «Ξανθόπουλος» γίνεται στην Αθήνα συνώνυμο κομψότητας και διαχρονικού στιλ, ενώ σήμερα, οι κόρες του Διομήδη Ξανθόπουλου, Μαρία Έλλη και Σήλια Ξανθοπούλου συνεχίζουν με αφοσίωση την λαμπερή παράδοση της οικογενειακής επιχείρησης στο ιστορικό κατάστημά τους στην οδού Βουκουρεστίου. Με σπουδές στα Οικονομικά και τη Γεμολογία επιμελούνται τη διαδικασία παραγωγής μοναδικών κλασικών και σύγχρονων κοσμημάτων καθώς και πολύτιμων ασημικών ειδών.

Τη δημιουργική παρακαταθήκη του ονόματος «Ξανθόπουλος» εμπλουτίζει με τη δική της σύγχρονη οπτική και η 4η γένια της οικογένειας, Μιρέλλα Αλεξίου, που υπογράφει τη νεανική συλλογή κοσμημάτων «Mirimal».

Με έμπνευση, σεβασμό και πίστη στη διαχρονική αξία του χειροποίητου κοσμήματος η πλούσια ιστορία 125 και πλέον χρόνων του ονόματος «ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ» συνεχίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.